注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

郑东平的博客

 
 
 

日志

 
 

【转载】【Pixel】墨尔本  

2013-10-13 22:25:36|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
本文转载自sh_bobo《【Pixel】墨尔本》
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
关键词:archdaily、studio505、公共、建筑、色彩、创意设计
Architect: studio505 
Location: MelbourneAustralia
Photographs: Ben Hosking, John Gollings, studio505

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
The Former CUB Brewery site is the location for one of Melbourne’s most significant and ambitious developments. Located at a key urban site, the project has been the subject of long discussion and speculation, culminating in the multi-faceted and multi-authored scheme now underway.

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
Studio505 were approached by Grocon to design the Development Office (Pixel), the last building to be conceived on the site, and yet the first to be built. Pixel also claims the other two extremes, namely being the smallest building with the biggest expectations.
The brief for Pixel was to provide a 6 Star Greenstar Carbon Neutral home for the Development team and Sales Offices, a display suite area and a green roof top viewing area, for the duration of the development’s construction and sales phase.

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
Behind this very functional programme is the opportunity to enhance Grocon’s Greenstar Credentials, and provide a cost effective and exemplary building that reflects the standards Grocon will demand in the remaining projects on the site. studio505 have designed a very simple and coherent office building, which is woven together from a series of integrated environmental systems. With Umow Lai, studio505 have sought to deliver the ultimate ESD rateable performance within a coherent architectural product, worthy of the design aspiration of the overall site.

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
Pixel features one of the most sophisticated water treatment and utilisation systems ever to be built. The building was designed to be water balanced meaning that it if Melbourne maintains the ten year average rainfall levels from 1999-2009, Pixel will be self-sustainable for water supply. From the extensive native green roof collecting rainwater, to the creation of the perimeter planter’s balcony, Pixel is not simply a container to collect ESD ideas, but instead a laboratory and holistic tapestry of symbiotic systems. These include one of the most publicly visible elements, being Pixel’s facade. The facade is a system of perimeter planters, fixed shading louvers, double glazed window walls and solar panel shading. studio505 developed a complex yet simple patterning system to engender the project with a human scale ‘flow’ of textures allowing the reading of the various elevations, with their differing functional and ESD requirements and materials, to espouse coherency through fluidity.

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
studio505 have sought to ensure that Pixel engages with the low rise nature of the northern end of the Brewery site. Through the manipulation of scale, the facade, the shading and the patterning, the Pixel design seeks to embody and enable the vast urban phase change about to take place on this site over the coming years.

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
Pixel has achieved a perfect score of 100 under the Greenstar rating system, with 75 points the benchmark for 6 Star Greenstar. It gained an extra five points for innovation, equating to world leadership. Included in Pixel’s five innovation points were points for carbon neutrality, a vacuum toilet system, the anaerobic digestion system and reduced car parking. Pixel is also being assessed under the USA LEED and UK BREEAM rating systems, aiming to exceed the highest score yet achieved under either of those tools.

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计

【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Pixel】墨尔本 - sh_bobo - 空地上的设计
 
 
更多精彩设计咨询:空地上的设计
  评论这张
 
阅读(171)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017