注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

郑东平的博客

 
 
 

日志

 
 

【转载】【Mill Valley Hillside】USA  

2013-10-13 22:15:50|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
关键词:archdaily、McGlashan、住宅建筑、私人、居室
Architects: McGlashan Architecture
Location: Mill Valley, CA, USA
Director in Charge: Scott McGlashan
Landscape Architect: Calandra Design
Structural Engineering: Santos & Urrutia Inc.
Project Year: 2009
Photographs: David Fenton, Scott McGlashan, CJ Chapman

【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 

Type of Project

The Mill Valley Hillside project is a residence for three generations, in two separate dwellings, under one green roof. It brings the grandparents closer to their children and grandchildren, yet carves out spaces tailored to each generation. Upstairs is formal, quiet and dramatic. Downstairs is warm and casual, from cozy window seats to a generous play areas for the boys, their pet rat, and their drum set. As family arrangements evolve, so can the house. The middle level can be shared variously between the two dwellings. Plentiful light, natural finishes, salvaged wood, and built-in elements hand-carved by the architect tie the living spaces together into an organic whole. It is all covered by a green roof, as if the living surface of the hillside was peeled up to create naturally conditioned living space below. With a minimum of disturbance and energy, a steep hillside is sculpted into a thriving family compound.

【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 

Notable Points

Planning conditions allowed for a single new home with a small 2nd unit on the large hillside parcel. In order for the 2nd unit to expand beyond the allowed 500sf and share space with the upper unit, the architect conceived an attached 3-level structure. To preserve privacy and separation without marring views or limiting outdoor space, each level is topped with a semi-intensive green roof, planted with native and drought tolerant species. Super-insulated, passively conditioned, with many energy- and water-efficiency features, the home is an ecological exemplar.

【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计

【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
 
【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计

【Mill Valley Hillside】USA - sh_bobo - 空地上的设计
更多精彩设计咨询:空地上的设计
  评论这张
 
阅读(235)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017